Suomalaiset panimot listattu

Tein blogiini sivun “Suomalaiset panimot“, koska halusin tietää paljonko tällä hetkellä Suomessa on kaupallisia panimoita. Aivan eksaktia päivän lukua on aina mahdoton saada. Syitä on useita: mikä määritellään panimoksi, onko panimo aktiivinen, lasketaanko mustalaispanimot mukaan jne. Lisäksi kun humalablogistilla ei ole pääsyä luparekisteriin niin tällainen listaus on aina mahdollisimman hyvä arvaus. Positiivinen ongelma on, että uusia panimoita tuntuu nyt aloittavan toiminnan kuukausittain. Tällekin vuodelle voidaan odottaa yli kymmentä uutta pienpanimoa. Toisaalta muutama vanhempi saattaa lopettaakin. Yritän päivittää tätä sivua aina muistaessani.

Siihen alkuperäiseen kysymykseeni vastaus on siis “pikkusen vajaa 50”.

Suosituimmat hakutermit:

2 thoughts on “Suomalaiset panimot listattu

  1. Hei, olen Saksassa asuva Suomessa syntynyt nainen. Tuttavani ystävällä on Pohjois-Saksassa oluttölkki-museo. Hän kerää kaikennäköistä olutta koskevaa materiaalia. Hän on etsinyt vuosikausia suomalaisia 5-litran oluttölkkiä tai -tynnyriä. Tuloksetta. Mahtaako noin suuria tölkkejä ollakaan Suomen olutmarkkinoilla. Olisi kiva saada asiasta tietoa.
    Etukäteen kiitos ja syksyiset terveiset Saksasta.
    Marjatta Siitonen

    • Hei,
      ainakaan nykyään ei millään suomalaisella panimolla ole tarjolla 5 litran oluttynnyriä/tölkkiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *