Bryssel (2011)

Kävin tällä viikolla Brysselissä ja vierailin muutamassa olutravintolassa, jossa en ehtinyt edellisellä piipahduksellani kaupungissa käydä.

A La Mort Subite
Lähde: WikipediaKlassinen olutbaari, jonka sisustus on jostakin 90 vuoden takaa. Rustiikit puupöydät luovat mukavasti tunnelmaa. Mort Subite, äkkikuolema on saanut nimensä korttipelistä samoin kuin olut, jota paikka erityisesti tarjoaa valikoimassaan. Paikan hanavalikoimaan kuulunut Mort Subite Gueuze oli erinomaista.

Le Poechenellekelder
Toinen klassinen olutbaari. Paikan sijainti muutama metri Manneken Pisistä tarkoittaa jatkuvia turistilaumoja. Osa tosin taitaa pelästyä vanhoja pöytiä ja mielenkiintoista, runsasta, vanhaa sisustusta seinillä. Paikka ei ehkä aktiiviselle belgitikkerille tarjoa kovin paljoa uutuuksia, mutta voiko paikka jonka vaihtuvissa vierashanoissa on De la Senne Equinox Winter Beer, St Feuillien Cuvée de Noël ja Dupont Avec les Bons Voeux olla muuta kuin papukaijamerkin ansainnut? Tämä on paikkoja jossa voisi istua tuntikausia.

Chez Moeder Lambic Fontainas
Moeder Lambic Saint-Gilles on eräs Brysselin kuuluisimmista olutravintoloista. Nyt kaupunki on saanut toisen Moeder Lambicin. Tämä uusi, sisustukseltaan moderni baari sijaitsee Place Fontainas -aukiolla, pari kivenheittoa Grand Placelta. Paikan olutvalikoima on vaikuttava: nelisenkymmentä hanaa + kymmenkunta lambikkia “cask-versioina”. Normihanoissakaan ei ollut mitään Chimayn tai Leffen kaltaisia “massaoluita” vaan esimerkiksi talon omaa La Mère des Moedersia (pantu Jandrain-Jandrenouillella), De Ranken Hop Harvestia 2010:iä, Adelardus Tripeliä … Ilmeisen pysyvän valikoiman lisäksi tarjolla on vierashanoja, joissa nyt oli mm. Affumicatoria, espanjalaista Agullonsin Pura Palea ja jotain italialaista pienpanimotuotetta. Kun hinnat ja palvelukin ovat kohdallaan, ehdottomasti menee Brysselin “must”-listalle.

Julkaistu 27.1.2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *