Nøgne Ø Dark Horizon 2. edition redux 2009

Dark Horizonin kakkosversio on saapunut kahden vuoden ikään (pantu marraskuussa 2007) ja kun Olutopas.info järjestää oluen “yhteismaistelun” on aika avata pullo ja katsoa onko tämä edelleenkin “salmiakkikossua”. Maistovuoron sai pullo numero #07783.

Tuoksu ei ole enää kovin alkoholinen. Se on kahvimainen ja lakritsinen. Mukana on hieman vihannesmaisia piirteitä antavaa humalaa ja Mentos-karamellin pirteyttä. Runko on edelleen tuhti, mutta pahin salmiakkikossuvaihe tuntuu taittuneen. Alkoholi kylläkin edelleen tuntuu lämmittävänä poltteena, mutta se ei ole enää mitenkään päällehyökkäävä. Yllätyksenä on laktoosimaisuus, joka on tyypillistä monille makeille sweet ja milk stouteille. En ole tuon maun ystävä, joten se häiritsee muuten lakritsaista DH2:sta.

Olut on vuodessa muuttanut luonnettaan huomattavasti. Eli enää ei voi puhua salmiakkikossusta samaan tapaan kuin viime vuoden marraskuussa. Valitettavasti tästä puuttuu ykkösen kompleksisuus ja barleywinemäisyys. Enemmin tulee mieleen alkoholilla vahvistettu sweet stout.

Julkaistu 12.12.2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *